Retete

RETETA | Piept de pui umplut cu ciuperci și cașcaval

Ingrediente:

1 piept de pui fără os și piele
200 g ciuperci
1 ceapă
1 morcov fiert, tăiat
4 felii bacon
3-4 căței usturoi
150 g cașcaval ras
sare
piper
5 linguri ulei
1 lingură unt, pentru uns tava
cimbru, opțional

Mod de preparare:

Tai pieptul în două și faci în fiecare bucată un buzunăraș. Ai grijă să nu-l tai prea mult. Îl speli, îl dai cu sare și îl ții la frigider cel puțin 30 de minute, apoi îl clăteşti și îl usuci.

Încingi 2 linguri de ulei și călești ceapa tăiată fin, apoi adaugi usturoiul feliat. Lași câteva minute și pui ciupercile feliate, sare și piper după gust. Ții pe foc până când scade zeama lăsată. Pui feliile de morcov, amesteci și lași la răcit, apoi presari cașcavalul și, dacă vrei, cimbru tăiat mărunt. Așezi în fiecare buzunăraș câte 2 felii de bacon, împarți compoziția călită în două și umpli piepții de pui cu ea, apoi îi fixezi cu scobitori sau îi coși. Încingi restul de ulei și îi prăjești pe fiecare parte câte 10 minute. Ungi o tavă cu unt, așezi cele 2 bucăți de carne și le mai ții 20 de minute la cuptorul încins.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page