Retete

RETETA | Musaca

Ingrediente:

1 kg cartofi
500 g carne tocată, amestec vită cu porc
1 ceapă
1 morcov
3 roşii
sare
piper
ulei
50 g parmezan ras

Mod de preparare:

Cartofii îi speli, îi cureți şi îi tai rondele. Îi laşi în apă rece până pregăteşti umplutura. Morcovul îl dai prin răzătoare. Cureți ceapa şi o tai mărunt. Pui legumele într-o tigaie cu puțin ulei şi puțină apă astfel încât să eviți prăjirea. După ce morcovul şi ceapa s-au înmuiat, adaugi carnea. Potriveşti de sare şi piper. Laşi să fiarbă la foc mediu până când scade toată zeama.

Ungi cu puțin ulei un vas termorezistent. Scurgi cartofii de apă şi-i sărezi. Pe fundul vasului pui două straturi de rondele de cartofi, torni amestecul de carne, iar deasupra acoperi din nou cu cartofi. Asezonezi cu roşii tăiate rondele şi cu parmezan. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, 40 de minute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page