Retete

RETETA | Păstrăv umplut cu nucă

Ingrediente:

doi păstrăvi,

100 g ceapă,

100 g miez de nucă,

un ou,

10 g usturoi,

50 ml ulei,

10 g sare,

1 g piper,

100 g foitaj,

1 g rozmarin.

Mod de preparare: 

Cu un cuţit bine ascuţit, păstrăvul se despică pe şira spinării, scoţând şira şi coastele, se eviscerează, iar apoi se spală. Se lasă la scurs după care se condimentează (sare, piper). Se pregăteşte umplutura: ceapa tocată mărunt se înăbuşă în ulei şi puţină apă, se adaugă miezul de nucă tocat, rozmarinul şi usturoiul pisat. Se ia de pe foc. Când este aproape rece se amestecă această compoziţie cu oul şi condimentele. Păstrăvul se umple cu această umplutură, se înveleşte într-o mantie de foitaj pe diagonală şi se aşază pe un grătar. Se pune la cuptorul preîncălzit la 200°C aproximativ 30 de minute, pentru procesarea termică a peştelui şi creşterea şi rumenirea mantiei din foitaj. Se serveşte alături de o garnitură de legume şi sos de şampanie, fiind un preparat specific unor festinuri deosebite.

Sursa: www.antenasatelor.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page