Retete

RETETA | Prăjitură cu ciocolată și vișine

Ingrediente:
– 6 ouă
– 3 linguri pudră de cacao
– esență de rom
– o jumătate pliculeț de praf de copt
– 200 g vișine fără sâmburi
– 6 linguri de făină
– 200 g zahăr
– fulgi de ciocolată (opțional)

Mod de preparare:
Ouăle se separă, iar albușurile se bat până când se formează o spumă tare. Se adaugă zahărul și se mixează în continuare compoziția. Mai apoi, se adaugă gălbenușurile, esența de rom și praful de copt, iar după ce am amestecat și aceste ingrediente, adăugăm uleiul. Pudra de cacao și făina se toarnă “în ploaie” (treptat), amestecând cu un tel.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată în prealabil cu unt și făină ( puteți folosi și hârtie de copt), peste care se  așează vișinele uniform și se  presară fulgii de ciocolată.
Tava se bagă la cuptor la o temperatură medie (170 grade) și se lasă preț de 20-25 de minute.
Prăjitura se scoate și se lasă la răcit, și apoi se taie uniform.
Poftă bună!

Sursa: www.ziarulring.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page