Retete

RETETA | Tobă de casă

Ingrediente:

1 inimă
2 rinichi
2 urechi porc
şorici, după gust
1 limbă
½ ficat de porc
300 g slănină de porc
500 g pulpă de porc
1 stomac de porc
sânge de porc, opţional
sare
piper negru măcinat
coriandru
ienibahar
foi de dafin

Mod de preparare:

Tai urechile şi le pui la fiert, adaugi apoi inima şi rinichii de porc, ficatul, pulpa şi limba. Pui sare, după gust, şi câteva foi de dafin. După ce au fiert măruntaiele şi s-a răcit carnea, cureţi limba şi o tai cubuleţe sau fâşii subţiri. Tai restul organelor şi slănina cuburi mari şi le pui pe toate într-un vas încăpător. Condimentezi cu sare, piper, coriandru şi ienibahar, după gust. Dacă e cazul, torni peste ele puţină apă din cea în care ai fiert carnea sau puţin sânge păstrat de la porc şi amesteci compoziţia.

Speli foarte bine stomacul porcului, atât pe interior, cât şi pe exterior, şi îl umpli cu organele toate şi cu şoriciul tăiat, apo îl coşi cu sfoară de bucătărie. Pui toba la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Când e gata, o scoţi, o aşezi pe un tocător de lemn şi peste tobă pui un alt tocător şi o greutate mare. Cât e caldă, o înţepi din loc în loc cu un ac. O laşi astfel până a doua zi şi când s-a aplatizat, o dai la frigider.

Sursa:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page