Retete

RETETA | Salată cu macrou marinat

Ingrediente (2 porţii):

2 castraveciori muraţi
2 linguri maioneză din comerţ
1 macrou mare sau 2 mici
sare grunjoasă
sare
ulei
oţet
1 măr
1 ceapă roşie
1 fir ceapă verde

Mod de preparare:

Cureţi macroul de intestine, elimini capul şi coada şi îl speli foarte bine. Îl tai în bucăţi şi le aşezi într-o farfurie întinsă pe fundul căreia ai pus un strat de sare grunjoasă.
Acoperi peştele în totalitate cu sare grunjoasă. Îl laşi la frigider 24-48 de ore. Apoi, îl speli bine şi îl pui într-o farfurie adâncă împreună cu felii de măr şi ceapa tăiată julien. Peste toate torni oţet.

Ţii la frigider 3-4 ore sau peste noapte, scoţi şi pui ulei cât să acopere tot. Speli şi tai cubuleţe castraveciorii muraţi, iar ceapa verde rondele. Scurgi bine de zeamă castraveciorii şi îi amesteci cu maioneza şi cu ceapa verde. Dacă este cazul, potriveşti de sare. Serveşti peştele împreună cu amestecul de castraveți și maioneză.

Sursa:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page