Retete

RETETA | Prăjitură cu cremă de brânză

Ingrediente:

Pentru blat

3 ouă

7 linguri zahăr

7 linguri ulei

7 linguri apă minerală

3 linguri cacao

7 linguri făină

1 lingură praf de copt

Pentru cremă

300 g brânză de vaci

50 g frişcă grasă

1 linguriţă esenţă de vanilie

50 g zahăr pudră

4 piersici

Pentru glazură

130 g ciocolată

70 g unt

1 lingură apă

2 linguri ulei

50 g nuci

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Torni uleiul în fir subţire şi apa minerală. Când s-au omogenizat pui făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă de chec tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit înainte să-l tai în jumătate, pe lung.

Pentru cremă, mixezi brânza de vaci bine scursă cu frişca, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Pui în forma de chec folie alimentară, lăsând marginile lungi. Aşezi o foaie de blat, întinzi jumătate din cremă, felii de piersici şi restul de cremă. Nivelezi şi aşezi a doua foaie de blat. O dai la rece o oră, după care o scoţi din formă, trăgând de marginile foliei.

Pentru glazură, rupi ciocolata, o amesteci cu untul, apa şi uleiul şi le aşezi pe foc, pe baie de aburi, până când se omogenizează. Torni glazura peste prăjitură, cât timp este caldă, şi aşezi pe margini nucile măcinate. Decorezi după imaginaţie.

Foto: Profimedia

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page