Retete

RETETA | Desert cu dovleac și cremă de brânză

Ingrediete:

1 praf ghimbir uscat
3 prafuri scortisoara
400 g piure de dovleac
2 pachete budinca de vanilie instant
2 1/2 cesti lapte
3 cesti frisca
1 ceasca zahar pudra
250 g crema de branza
3/4 ceasca nuci, eventual caramelizate
1/2 ceasca unt moale
1 ceasca faina
1 praf ienibahar
1 praf nucsoara

Mod de preparare:

Pentru primul strat: Amestecă făina, untul şi ½ ceaşcă de nuci. ând s-a omogenizat, presează blatul sfărâmicios într-o tavă unsă şi coace 15 minute la foc mediu (180 grade). Lasă blatul să se răcească.

Pentru al doilea strat, de brânză: Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră într-un blender sau cu mixerul şi adaugă încet, cu o lingură, o ceaşcă de frişcă bătută bine. Întinde crema spumoasă de brânză peste blatul răcit şi dă deoparte.

Pentru stratul al treilea, de dovleac: Amestecă laptele, praful de budincă, piureul de dovleac, scorţişoara, ghimbirul uscat, ienibaharul şi nucşoara cu 1 ceaşcă de frişcă bătută bine. Întinde crema spumoasă de dovleac aromat peste stratul de cremă de brânză.

Pentru topping: Întinde restul de frişcă peste stratul de dovleac aromat şi presară nuci deasupra. Dă la frigider cel puţin trei ore înainte de servirea desertului delicios cu dovleac şi cremă de brânză.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page