Retete

RETETA | Înghețată de iaurt cu lămâie și ghimbir

Ingrediente:

  • 180 ml apa
  • 100g zahar
  • 80g sirop de iaurt
  • 500g iaurt grecesc (preferabil cu 10% grasime)
  • 50ml zeama se lamaie
  • 2 lingurite ghimbir, proaspat ras
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare: 

Intr-o oala incapatoare adauga apa, zaharul, siropul de porumb si ghimbirul si adu totul la punctul de fierbere. Lasa compozitia sa fiarba, amestecand continuu, pana cand zaharul se topeste, apoi lasa compozitia sa fiarba doua minute.

Strecoara siropul printr-o sita deasa pentru a inlatura tot ghimbirul. Lasa apoi sucul sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un castron pentru mixer adauga iaurtul si mixeaza-l pana incepe sa devina spumos. Adauga coaja de lamaie, si incorporeaza, treptat, siropul racit si zeama de lamaie.

Adauga apoi continutul cutii pentru ingheteata si lasa-le peste noapte la congelator.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page