Retete

RETETA | Supă grecească de pui cu lămâie

Ingrediente:

  • 5 bucati ciocanele de pui, depielitate
  • 4 cartofi medii, taiati cubulete
  • 3/4 cana orez cu bobul lun
  • 2 morcovi medii, taiati rondele
  • 2 tulpini de telina
  • 2 linguri vegeta
  • zeama de la o lamaie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 legatura marar, tocat fin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o oala incapatoare adauga puiul, cartofii, morcovii, telina si orezul. Umple oala cu apa si pune supa la fert, la foc mediu. Cand da in clocot adauga vegeta si putin piper macinat.

Lasa supa sa fiarba timp de 30 de minute sau pana cand puiul si legumele sunt fierte foarte bine. Redu apoi focul la minim si scoate bucatile de pui din supa. Lasa-le intr-un loc racoros pentru 5 minute, pentru a se raci. Desfa apoi carnea de pe oase si toac-o marunt.

Intre timp, intr-un bol mediu, bate bine galbenusurile cu zeama de lamaie. Adauga apoi o cana din zeama de supa peste acest amestec, treptat.

Stinge focul si adauga amestecul cu ou peste supa. Amesteca foarte bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga apoi mararul tocat marunt si bucatile de pui. Lasa supa acoperita timp de 10 minute.

Supa greceasca de pui poate fi servita atat rece cat si calda.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page