Diverse

DIVERSE | 5 mituri despre soare și cancerul de piele

Ne place să stăm ore întregi la soare și ignorăm potențialul pericol al radiațiilor sale. Câteva mituri despre expunerea excesivă și cancerul de piele sunt dezbătute în cele ce urmează.

Pielea închisă la culoare te protejează de cancer: fals

Oricine poate face cancer de piele, chiar și persoanele cu tenul închis. Dar, cu cât aipielea mai deschisă la culoare, cu atât riscurile sunt mai mari. Asta nu înseamnă că persoanele cu tenul închis nu trebuie să folosească creme cu factor de protecție, atunci când se expun razelor solare.

Un prim strat de bronz te protejează de arsuri: fals

Pielea bronzată înseamnă piele deja afectată de soare. Radiațiile ultraviolete afectează ADN-ul pielii, care stimulează în schimb producția de melanină, pigmentul care conferă acea nunață de bronz. Stratul acesta nu este însă suficient pentru a te proteja de arsurile solare, dacă te expui excesiv.

Un factor de protecție mai mare te apără mai bine de cancer: fals

Factorul de protecție solară SPF măsoară gradul în care ești protejată de rațiațiile UVB, cele care cauzează arsurile, dar nu și gradul de protecție împotriva UVA, care duc și la arsuri și la îmbătrânire. Ca să fii protejată împotriva amândurora, cumpără produse cu spectru larg.

Cremele cu factor de protecție au chimicale periculoase: fals

Există substanțe chimice în produsele de protecție, dar acestea sunt absorbite de piele în cantitate mică. Nu s-au înregistrat probleme medicale în cauza acestora.

Soarele nu-ți face rău dacă stai în mașină: fals

E adevărat că radiațiile UVB nu trec prin sticlă, însă radiațiile UVA trec. În timp, acțiunea acestora duce la fotoîmbătrânire.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page