Retete

RETETA | Friptură de vită

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne superioară de vită
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 fire ţelină verde
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 crenguţă cimbru
  • 1 lingura piper amestec
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

 

1.   Carnea se curăţă de eventualele pieliţe şi se pune la frigider pentru jumătate de oră. În acest timp, se încălzeşte foarte bine cuptorul.

2.   În tava de copt se pun ceapa tăiată în patru, morcovii tăiaţi bucăţi de 5 cm, ţelina şi cimbrul întregi şi usturoiul necurăţat.

3.   Carnea se unge cu ulei, se presară cu sare, piper şi se aşază deasupra legumelor. Se lasă la cuptor pentru 75 de minute, dacă se doreşte a fi complet făcută, sau doar o oră, pentru a avea o friptură în sânge.

4. După expirarea timpului, se scoate tava din cuptor şi se acoperă friptura cu o folie de aluminiu şi un prosop şi se lasă aşa 15 minute înainte de a o tăia.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page