Retete

RETETA | Înghețată cu frișcă și vișine

Ingrediente:

500 ml lapte
400 gr visine
500 ml frisca naturala
8 galbenusuri
400 gr zahar

o fiola esenta de vanilie
un praf de sare

Mod de preparare:

Spala visinele bine si scoate-le samburii. Intr-un vas termorezistent bate galbenusurile cu sarea si zaharul apoi incorporeaza laptele si vanilia. Pune totul la fiert, la bain marine, avand grija sa amesteci continuu, pana incepe sa se ingroase. Lasa apoi crema la racit.

Visinele se toaca marunt cu ajutorul cutitului, cat timp se raceste crema. Cand crema s-a racit se bate frisca bine si se incorporeaza peste crema, apoi se adauga visinele. Se amesteca totul foarte bine.
Adauga inghetata in casolete si las-o la frigider peste noapte.
Serveste inghetata alaturi de un topping de ciocolata!

Sursa: acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page