Retete

RETETA | Brioșe cu aromă de lămâie

Ingrediente:

Pentru briose:

  • 400g faina
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 plic praf de copt
  • 230g unt nesarat
  • 400g zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 236ml lapte
  • 2 lingura si 1/2 zeama proaspat stoarsa de lamaie
  • esenta de vanilie

Pentru icing:

  • 1 cana smantana foarte grasa
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1-2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190oC si tapeteaza o tava de briose cu hartii speciale.

Intr-un bol adauga faina, sarea si praful de coptsi amesteca bine.

Intr-un alt bol amesteca untul cu zaharul, pana cand obtii o compozitie pufoasa. Incorporeaza ouale cate unul, pe rand. Incorporeaza apoi coaja de lamaie si cateva picaturi de vanilie.

Incorporeaza jumatate din cantitatea de faina, o lingura si jumatate suc de lamaie, apoi jumatate din cantitate de lapte. La final adauga restul de faina, zeama de lamaie ramasa si restul de lapte ramas. Nu amesteca excesiv deoarece briosele nu vor mai iesi pufoase.

Adauga aluatul in forme si coace-le timp de aproximativ 17-20 de minute, sau pana cand devin aurii. Lasa briosele sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi scoate-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei.

Pentru a prepara glazura, bate smantana cu zaharul pana obtii o pasta tare. Incorporeaza terptat zeama de lamaie. Adauga una sau doua linguri, in functie de preferinte.

Decoreaza briosele, dupa racire, cu glazura obtinuta. Poti presara deasupra putina coaja de lamaie.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page