Sanatate

SANATATE | Tratamentul miraculos din cămara ta: siropul din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este recunoscut în medicina tradiţională pentru numeroasele sale beneficii asupra organismului. Acest sirop poate fi folosit în tratarea a numeroase afecţiuni. Iată doar câteva dintre acestea:

De exemplu, fiind recunoscut ca un sirop antiseptic, tonic pulmonar, este indicat persoanelor cu tulburări respiratorii. Pe de altă parte, siropul din muguri de brad acţionează ca dezinfectant, calmant, şi ajuta în regenerarea ţesuturilor afectate de infecţii.

Ajută în tratarea gripelor

În plus, acest sirop se poate utiliza în tratarea răcelilor, gripelor, amigdalitelor, faringitelor, laringitelor, astmului bronşic şi alergiilor. Aşadar, înainte să vă îmbuibaţi cu medicamente, atunci când simţiţi că vă ia răceala, este recomandat să luaţi o linguriţă de sirop din muguri de brad, de trei ori pe zi.

Bun remediu împotriva durerilor articulare

Totodată, siropul din muguri de brad are efecte miraculoase şi în boli reumatismale, dureri articulare, artrită reumatoidă, întărirea sistemului nervos, oboseală fizică şi psihică, dar şi în tonifierea generală a organismului.

Te scapă de migrene

Însă, beneficiile siropului de muguri de brad sunt mult mai numeroase. Acesta este recomandat şi celor care suferă de migrene puternice ori persoanelor anemice. Este bine de ştiut că în cazul anemiilor, este indicat să se ţină o cură de trei săptămâni cu sirop din muguri de brad, timp în care se iau câteva linguriţe de sirop cu 5 minute înainte de fiecare masă.

Iată cum se prepară siropul de muguri de brad

Mugurii de brad se recoltează atunci când au între trei şi maximum 7 cm. Pentru a prepara acasă sirop din muguri de brad, avem nevoie de 3 kilograme de muguri de brad şi 6 litri de apă. Se spală bine mugurii de brad, se pun întro-o oală, se adaugă apa şi se pun la fiert. După o oră şi 15 minute se ia oala de pe foc şi se pune, pentru 24 de ore, într-un loc răcoros.  Apoi, se strecoară sucul. Se adaugă câte un kilogram de zahăr la fiecare litru de suc. Se pun şi două linguriţe de zeamă de lămâie şi se dă iar la fiert. Lăsăm să fiarbă până când siropul începe să se lege.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page