Retete

RETETA | Chifteluțe marinate în sos de roșii

Ingrediente:

Chiftelute:

  • 1 kg carne tocata amestec [vita + porc]
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingurita oregano verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 6 catei usturoi tocati
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • sare
  • ulei pentru prajit

Sos:

  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cani bulion de rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura rasa zahar brun
  • piper
  • sare

Garnitura:

  • 1 kg cartofi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • Boia rosie de ardei-optional
  • sare

Mod de preparare:

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele .

Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata .

Prajiti chiftelutele in ulei incins .

Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta .

Pentru sos taiati in doua ceapa curatata si o prajiti usor in ulei .Adugati faina si amestecati. In acest moment diluati amestecul cu bulion . Se pune zaharul, foaia de dafin , sare si piper .

Se pun chiftelele in sos si se fierb  la foc mic 5 minute .

Pentru garnitura cartofii se curata si se fierb in apa cu sare[ la sfarsit se scurg de apa ] . Se ia 100 ml ulei in care s-au prajit chiftelele si se  prajeste usor patrunjelul maruntit si ceapa verde tocata [ boia se pune daca doriti ]. Se aduga imediat cartofii fierti si se amesteca tasind cu lingura de lemn pentru a se zdrobi cat mai mult .

Serviti chiftelutele calde imbaiate in sos de rosii cu garnitura de cartofi .

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page