Retete

RETETA | Tartă cu mazăre

Ingrediente:

  • 300 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 2-3 linguri apa rece
  • sare
  • 150 gr mazare congelata
  • 200 gr branza proaspata
  • 70 gr telemea
  • 50 gr cascaval ras+30 gr pentru presarat deasupra
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 gr afumatura slaba
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • piper macinat
  • cimbru uscat

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tarta cernem faina intr-un castron, adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos. Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare, apoi adaugam peste faina. Framantam rapid un aluat elastic, nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il punem la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe cealalta. Taiem cubulete afumatura si ardeiul gras. Fierbem cateva minute mazarea in apa clocotita cu putina sare, o scurgem si o lasam la racit .

Intindem aluatul de tarta cu sucitorul atat cat sa acopere fundul si peretii unei forme. Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp preparam umplutura.

Punem branza  proaspata, cascavalul, telemeaua, mazarea, ardeiul gras, afumatura intr-un castron, apoi adaugam peste ele ouale batute separat cu sare. Punem piper macinat si cimbrul uscat maruntit si omogenizam. Scoatem tarta din cuptor, punem umplutura, presaram deasupra restul de cascaval si dam la cuptor pana se aureste.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page