Retete

RETETA | Ceafă de porc caramelizată în bere neagră

Ingrediente:

Friptura:

  • 1 kg ceafa de porc portionata
  • 500 ml bere neagra
  • 6 catei usturoi
  • 6 frunze salvie uscata
  • boia rosie de ardei
  • sare
  • piper
  • frunzulite oregano verde

Garnitura:

  • 10 ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • codite ceapa verde
  • sare
  • nucsoara

Mod de preparare:

Usturoiul se curata si se feliaza .

Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra .

Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a se rumeni pe toate partile .

Friptura este gata cand carnea prinde o frumoasa culoare aramie .

Scurgeti intr-un vas grasimea formata in tava si caliti usor ciupercile , ardeiul rosu taiat fasii si verdeata . Condimentati ciupercile cu sare daca este nevoie si putina nucsoara .

Serviti ceafa de porc caramelizata in bere neagra cu garnitura de ciuperci si muratura preferata .

Preparatul trebuie servit cald .

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page