Retete

RETETA | Chifteluțe de curcan cu sos marinat

Ingrediente:

Chiftelute:
500 g carne de curcan tocata
1 ceapa
1 capatana mica de usturoi
1 cartof
2 felii de franzela inmuiate in lapte
1 ceasca cu faina
1 ou
sare
piper
putin cimbru uscat
ulei pentru prajit

Sos:
2 linguri ulei de la prajit
2 catei de usturoi intregi
1 cutie de rosii taiate; eu am avut rosii cherry la borcan puse de mine
1 pahar cu vin
3 frunze de dafin
sare
piper
oregano
1 lingurita rasa cu zahar

Mod de preparare:
Intr-un castron se pune carnea,oul batut,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,cartoful fiert si pasat,sau crud ras pe razatoarea cu ochiuri mici,miezul de paine stors,sare,piper,cimbru,verdeata taiata marunt(in special mararul se potriveste cel mai bine) apoi se amesteca totul foarte bine cu mana;se acopera vasul si dupa 10min de odihna se formeaza chiftelutele dupa cum doreste fiecare(rotunde sau plate)se trec prin faina si se prajesc in ulei iar dupa ce sunt rumenite se scot pe prosoape de hartie.

Pentru sos,se pun intr-o cratita mica 2linguri de ulei de la prajitul chiftelelor,se caleste doar cat sa-i dea aroma uleiului 2catei de usturoi apoi se scot,se adauga rosiile pasate cu furculita cu tot cu bulionul din cutie,dafinul,vinul,zaharul si se lasa pe foc mic pana scade;se potriveste de gust cu sare,piper,se scoate imediat dafinul si se adauga oregano uscat,busuioc iar daca este tot acru(depinde de rosii)se mai adauga putin zahar

Se servesc pe farfurie chiftelutele cu orice garnitura doreste fiecare,eu am avut paste si cu sosul deasupra.
Pofta buna!!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page