Retete

RETETA | Caras cu lămâie și usturoi la cuptor

Ingrediente:

  • 1 caras (eu am avut unul de circa 1 kg)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie (eu am avut o lamaie mai mica)
  • 1 lingurita cu boia dulce sau iute
  • 1 lingurita rozmarin
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare:

Pestele se curata, se spala si se lasa la scurs.

Usturoiul se curata, apoi se zdrobeste. Facem un amestesc din usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sucul de lamaie, sare si piper. Cu acest amestec ungem pestele atat pe interior, cat si pe exterior.

Asezam pestele pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si dam la cuptor. Daca mai ramane din amestecul de mai sus, atunci, din cand in cand, mai ungem pestele cu acesta. Cand pestele este bine rumenit pe o parte, il intoarcem si pe cealalta parte. Cand pestele este bine facut pe ambele parti, se scoate pe un platou.

Se serveste cald alaturi de o garnitura, o salata.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page