Retete

RETETA | Cartofi gratinați cu usturoi și ciuperci

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 500g ciuperci
  • 2 foi dafin
  • 70g branza Gruiyere
  • 380ml lapte
  • 380ml smantana dulce
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 3 catei usturoi
  • Ulei
  • Unt
  • Patrunjel

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade/4.

Se fierb cartofii in coaja in apa sarata, apoi ii scurgeti bine, ii curatati si ii feliati.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, apoi se adauga ciupercile feliate impreuna cu doua foi de dafin.

Se tin cateva minute la foc mare pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Se asaza cartofii si ciupercile intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil.

Deasupra se presara branza rasa. Intr-o cana se amesteca laptele cu smantana, mustarul, usturoiul tocat marunt si patrunjelul.

Se asezoneaza apoi se toarna peste branza.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute pana se rumeneste.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page