Retete

RETETA | Tigaie caldă de ciuperci și pui

Ingrediente:

  • un piept de pui dezosat
  • 500 gr ciuperci albe proaspete
  • 4-5 fire usturoi verde
  • ulei masline
  • 3-4 rosii uscate in conserva.
  • oregano
  • sare
  • 3 lg bulion
  • 2 cani apa
  • boia iute

Mod de preparare:

Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit.

Usturoiul se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie, punem 2 lg ulei masline, cateva rondele de usturoi verde si punem la incins. Aruncam bucatalele de piept si lasam sa se rumeneasca un pic la foc iute, dupa care dam la foc mediu, adaugam un praf de sare si lasam sa se faca in sos propriu.

In alta tigaie, punem la incins 2 lg ulei masline, cateva rondele usturoi si aruncam ciupercile taiate grosier. Lasam un pic la foc iute, apoi lasam cateva minute sa se caleasca. Adaugam un praf de sare. Peste puiul taiat cuburi, aruncam ciupercile sotate, firele de usturoi verde, si cateva rosii uscate. Punem pe foc si lasam sa mai sfaraie un pic. Dupa ce s-au mai rumenit, presaram niste oregano. Daca dorim, ne putem opri aici si servi direct asa.

Daca nu, dizolvam cele 3 linguri bulion intr-o cana cu apa si turnam peste pui si ciuperci. Dam un pic la foc iute, mai adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inca vreo 15 min, pana scade sosul.

Presaram un praf de boia iute si servim cu muraturi, castraveti in otet sau salata verde.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page