Important

NATIONAL | Record incredibil! Cea mai proaspătă afacere a unui miliardar intră în faliment

Firma a fost infiintata anul trecut prin divizarea uneia dintre cele mai cunoscute companii din Iasi. In ultimul an afacerile acestui afacerist controversat s-au prabusit brusc.

Practic cu greu mai poate gasi acum cineva o firma a acestui afacerist careia creditorii nu i-au cerut insolventa sau falimentul. Asta in conditiile in care topurile de business il cotau ca fiind unul dintre cei mai bogati ieseni. Saptamana trecuta, cotidianul BUNA ZIUA IASI arata ca majoritatea firmelor controlate deDanut Prisecariu se afla in procedura de insolventa. Practic de o perioada de timp nu trece nicio saptamana sa nu se inregistreze la Tribunalul Sindic o cerere depusa de vreun creditor impotriva vreunei firme de-a lui Danut Prisecariu.

La sfarsitul saptamanii trecute magistratii au decis deschiderea procedurii insolventei pentru BSR Estate SRL o firma de-a lui Prisecariu care se ocupa cu inchirierea unor terenuri si spatii printre care si cele in care au functionat fostele abatoare ale Iasului, cel de pe strada Socola nr. 16 si cel de pe strada Aurel Vlaicu. Insolventa a fost ceruta in urma presiunilor facute de Volksbank care are de recuperat de la BSR Estate 1,6 milioane euro. Zilele trecute insa s-a inregistrat la Tribunalul Sindic o cerere depusa de BCR care solicita insolventa SC Estate Asset Company SRL care este practic una dintre cele mai noi firme infiintate de Prisecariu.

Aceasta firma a fost infiintata prin divizarea SC Alimentara SA era printre putinele care pareau sa nu aiba probleme financiare. Prin divizarea SC Alimentara SA in cursul anului trecut s-a infiintat doua firme SC Hala Centrala SRL care se ocupa cu administrarea magazinului central cu acelasi nume si SC Estate Asset Company SRL. Dar, SC Hala Centrala SRL a intrat in insolventa mult in urma cu o luna. In plus, in cazul acestei companii s-a depus si o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala prin stopaj la sursa. Plangerea penala o vizeaza pe Aurora Falcuta, unul din oamenii lui Prisecariu. Dupa cum s-a mai precizat si celelalte firme ale lui Prisecariu sunt vizate de cereri de insolventa. Intr-un dosar inregistrat cu numarul 7658/99/2014 la data de 12 septembrie anul acesta se cere falimentul Turism Moldova SA. Potrivit informatiilor oferite de Ministerul Justitiei, insolventa a fost ceruta chiar de administratorii societatii. Turism Moldova este societatea comerciala prin intermediu careia Prisecariu a pus mana pe Hotelul Traian. Intr-un alt dosar inregistrat cu numarul 7323/99/2014 care se va judeca in urmatoarea perioada se refera la o cerere de intrare in insolventa a SC Moldova Universal SA, firma care a edificat Moldova Mall. In cazul acestei societati comerciale insolventa este ceruta de o firma de constructii.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page