Retete

RETETA | Ecler cu ness

INGREDIENTE:

Pentru blat:

250 g făină

200 ml apă

4 linguri ulei

5 ouă

Pentru crema de ness:

3 gălbenușuri

1 lingură ness

3 linguri făină

300 ml lapte

10 linguri zahăr

50 g unt

Pentru glazură:

20 g unt

100 g ciocolată albă

100 g ciocolată neagră

1 plic ness / capuccino (după plac)

MOD DE PREPARARE:

1. Blatul se face astfel: Pune pe foc o oală cu apa și uleiul, iar când încep să fiarbă adaugă făina în ploaie, amestecând încontinuu cu telul. Când se îngroașă aluatul, adaugă ouăle, pe rând. Tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt și cu un poș întinde 20 de blaturi de eclere. Dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade. Aluaturile trebuie să fie aurii-maro.

2. Pentru crema de ness: Într-o oală la bain marie se pun gălbenușurile, care se bat bine cu zahărul și ness-ul. Adaugă pe deasupra făina, iar după ce o incorporezi poți turna și laptele. Lasă oala la bain marie până se îngroașă crema, apoi ia-o de pe foc. Cât este încă fierbinte, adaugă untul și amestecă bine până se topește complet, apoi lasă crema să se răcească.

3. Pentru glazură: Topește ciocolata cu untul, apoi adaugă plicul de ness ori capuccino. Amestecă până se incorporează, apoi dă-o deoparte.

4. Cum faci eclerele: După ce s-au răcit blaturile pentru prăjituri, taie-le pe jumătate. Întinde crema de ness pe dinăuntru și glazura pe deasupra, apoi dă tava la frigider pentru cel puțin două ore.

Sursa: www.avantaje.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page