Alte sporturiSport

SPORT | În sfârşit o veste bună pentru Halep!

În ciuda înfrângerii suferite în turul 3 la US Open, Simona Halep va coborî cel mult până pe locul 4 WTA. Petra Kvitova a fost eliminată de la Flushing Meadows şi nu o mai poate depăşi, deşi joncţiunea părea iminentă. Şansele ca românca să rămână pe 2 sunt destul de mari.

Din păcate, cea mai mare surpriză de la New York de până acum a avut-o protagonistă pe Simona Halep, numărul doi mondial. Constănţeanca venea în SUA cu ambiţii mari, după două turnee de Grand Slam aproape perfecte, unde a ajuns în finală (Roland Garros), respectiv semifinale (Wimbledon). Dar speranţele celei mai bune sportive din România s-au spulberat foarte repede, ea nefiind capabilă să îşi apere nici punctele câştigate în 2013, când atinsese faza optimilor de finală.

Halep a fost eliminată în turul trei de  Mirjana Lucici-Baroni, 6-7, 2-6 şi se vedea în faţa unei posibile căderi în clasament, chiar dacă la startul competiţiei de la New York visa la fotoliul de lider.

Totuşi, Simona a avut parte astăzi şi de o veste bună, Petra Kvitova spunând la rândul său “adio” turneului. Cehoaica a pierdut total neaşteptat în faţa sârboaicei Krunic, locul 143 WTA, scor 6-4, 6-4 şi nu mai poate trece de Simona. Kvitova avea nevoie să ajungă în faza sferturilor de finală pentru a o depăşi pe româncă, iar ţintarul îi era unul favorabil.

Chiar şi aşa, Simona Halep mai poate fi în continuare depăşită în clasament de două sportive. Maria Şarapova şi Eugenie Bouchard pot aduna mai multe puncte decât sportiva noastră în clasamentul care va fi dat publicităţi de luni într-o săptămână, dar şansele hârtiei indică faptul că acest lucru este mai degrabă improbabil. “MaSha” are nevoie să ajungă în ultimul act pentru a trece de Halep, în timp ce sportiva din Canada trebuie să se impună la New York pentru a o devansa pe româncă.

Sursa: mediafax.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page