Important

TURISM | Cele mai frumoase obiective turistice din Moscova – GALERIE FOTO

Cel mai mare oras din Europa, dar si capitala Rusiei este Moscova. Acest oras este si centrul financiar si politic al tarii si a fost capitala fostei Uniuni Sovietice. In prezent, orasul cu o vechime de 860 de ani a marcat drumul cetatenilor sai catre secolul 21. Exista aici numeroase ramasite ale Moscovei candva imperiale si ale arhitecturii, culturii si istoriei sovietice. In cele ce urmeaza ai o lista a celor mai tari atractii si locuri de intalnire din Moscova.

 

Kremlin – situat in inima Moscovei, Kremlinul reprezinta una dintre cele mai senzationale structuri arhitecturale si istorice din oras. Ele este inca un simbol al intregii tari. Construit in anul 1156 si numit Fortareata Moscovei, structura sa initiala a fost din lemn si este de asemenea, amintit in cronicile anului 1156.


Kremlin, simbolul Rusiei

 

Piata Rosie – piata imensa din Moscova, situata in partea centrala a orasului, se afla localizata in fata zidului de vest al Kremlinului. Ea este ingradita si contine trei structuri remarcabile – cladirea GUM, cladirea Muzeului istoric si Catedrala Sf. Bazil. A fost fondata la sfarsitul secolului 15 si a servit drept loc pentru numeroase evenimente importante, ce au avut loc de atunci in istoria Rusiei.

 


Piata Rosie, inima Moscovei

 

Catedrala Sf. Vasile– este unul dintre cele mai frumoase monumente si structuri ce au fost construite vreodata in stilul arhitectural vechi, al Rusiei. Frumusetea catedralei a fost admirata de localnici si turisti inca din secolul 16. Pentru localnici, Catedrala Sf. Vasile a devenit un simbol important al culturii si istoriei rusesti. Este o opera arhitecturala de exceptie, alcatuita din 8 capele care o inconjoara pe cea de-a noua.

 


Superba catedrala Sf. Vasile

 

Colina Poklonnaya –in partea de vest a Moscovei, se afla un deal neted, situat dincolo de limitele orasului, din varful caruia se poate vedea toata capitala Rusiei. Legenda spune ca cei care veneau pe vremuri aici, obisnuiau sa urce dealul si sa coboare spre orasul de dedesubt.

 

Kitai-Gorod – una dintre cele mai vechi parti istorice ale Moscovei, aceasta zona rezidentiala se afla langa latura de est a Kremlinului si se invecineaza in partea de sud cu fluviul Moscova. Este marginita la nord de Okhotny Ryad, iar in nord-est de vechile si noile piete ale orasului. Partea de sud este cea mai veche a acestui cartier si exista dovezi clare ca a fost locuita inca de la inceputul secolului 11.

 


Biserica in Kitai-Gorod

 

Domeniul Archangelskoye – aflata in cartierul Krasnogorsky din Moscova, aceasta proprietate este in prezent un muzeu care gazduieste numeroase colectii de arta, gravuri, tablouri si sculpturi datand din perioada cuprinsa intre secolele 17-19. Tot aici se afla una dintre cele mai vaste colectii de carti din tara, cu peste 16000 de volume.

 


Domeniul Archangelskoye

Sursa: tuktuk.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page