Important

STUDIU | Ce faci atunci cand fosta/fostul iubita/iubit iti bate la usa? Puteţi fi împreună din nou? COMENTEAZA

Ce faci atunci cand un fost iubit/fostă iubită vine şi bate la uşă? Poate prima dragoste „adevărată” să agite sau chiar să distrugă o relaţie existentă sau chiar o căsnicie?

Nancy Kalish, psiholog american, crede că: „Dacă eşti căsătorit şi un fost iubit/fostă iubită sună – nu răspunde la telefon!” Ca să te convingi că declaraţia ei nu este umplută doar cu aer cald, a făcut o cercetare asupra a 550 de cupluri care nu s-au mai văzut pentru o perioada mai lungă de cinci ani.

Fenomenul primei iubiri 
Cercetarea a fost efectuată în America, unde oamenii se mută frecvent dintr-un stat în altul. Deci, când cineva se întoarce în locul în care s-a născut din diverse motive (mai ales ca urmare a decesului unuia dintre părinţi), lucruri de genul ăsta se întâmplă destul de des. Pentru că au pierdut pe cineva drag, aceste persoane sunt vulnerabile emoţional, aşa că li se pare un lucru simpatic să reia legătura cu o iubire veche, doar pentru a vedea ce mai face.
Aceasta este o sabie cu două tăişuri, deoarece o întâlnire informală se transformă de obicei într-o experienţă foarte intensă de a retrăi dragostea respectivă. Majoritatea persoanelor implicate în cercetare practic „au îngenunchiat” înaintea primei iubiri.
Te-ai împăca cu fostul?
Cercetările arată că majoritatea oamenilor se îndrăgostesc din nou de o fostă iubire
Poate o relaţie să fie distrusă de o iubire mai veche?
Să te întâlneşti cu o persoană la care ai ţinut nu este un lucru chiar atât de inocent, chiar dacă eşti îndrăgostit/ă de o altă persoană, acest lucru având consecinţe negative asupra căsătoriei sau relaţiei existente.
Cercetările arată că majoritatea oamenilor se îndrăgostesc din nou de o fostă iubire. Se despart de partenerul actual sau comit una adulter. Unele persoane mai în vârstă rămân uneori implicaţi în relaţii paralele pentru mai mult de 30 de ani. Aproximativ 60% dintre relaţiile restabilite durează, iar atunci când partenerii se căsătoresc, numărul divorţurilor este neglijabil, de doar 3-4%.
Deci, vei răspunde atunci când o fostă iubire sună şi construieşte podurile neterminate ale iubirii? Îţi va face viaţa mai completă, mai bună…? Dacă asta e ceea ce crezi, nu ezita şi sună-l/o chiar tu!
sursa: sexgen.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page