JunioriLiga 2

SPORT | Sportul salvata de un pusti! Jucatorul care a evoluat impotriva celor de la CSS Botosani a semnat cu Inter Milano

Răzvan Popa, puştiul care a debutat la 15 ani în Liga I, a semnat pe cinci ani cu Inter Milano. Sportul va încasa în schimbul mijlocaşului 250.000 de euro, scrie Liga2.ro.

La 14 ani, Răzvan Popa (foto) a fost la un pas să se lase de fotbal pentru că nu s-a integrat la juniorii Stelei
Jucătorii de la Sportul speră să-şi încaseze o parte din restanţe din banii încasaţi de club pe Popa.

Povestea mijlocaşului Răzvan Popa (17 ani), de la Sportul Studenţesc, seamănă cu cea a lui Făt Frumos. Puştiul care a debutat în Liga I la doar 15 ani a crescut într-un an cât alţii în zece şi recent a făcut pasul vieţii: a semnat cu Inter Milano! Astfel, Răzvan devine al şaptelea român care semnează cu echipa din Milano, după Mutu, Zicu, Chivu, Daminuţă, Alibec si Andrei Radu.
popa-1-ah212A debutat contra lui Dinamo

Răzvan a apărut în lumina reflectoarelor pe 17 martie 2012, în meciul Dinamo – Sportul, scor 1-3. Atunci a intrat pe teren în minutul 90, în locul lui Valentin Lazăr, şi a apucat să joace patru minute. Prin acest lucru, la Răzvan Popa a devenit, la 15 ani, două luni şi 13 zile, al treilea cel mai tânăr jucător care debutează în Liga I, după Nicolae Dobrin şi Florin Răducioiu. „E un debut plăcut pentru mine, mai ales că am făcut-o cu o victorie. Nu am avut deloc emoţii pentru că nu sunt un tip emotiv. Dinamo nu m-a impresionat cu nimic, eu zic că îi puteam bate cu un scor mai mare”, a spus Popa imediat după meci.

Steaua l-a avut în curte

Dar cariera lui Răzvan nu a fost presărată doar cu momente de bucurie. Născut în Vâlcea, mijlocaşul a făcut cunoştinţă cu fotbalul în curtea Stelei, la grupa ‘97 de copii şi juniori. În ciuda eforturilor de a rezista, şi a faptului că făcea naveta pe ruta Râmnicu Vâlcea – Bucureşti, el nu a reuşit să se integreze în tricoul roş-albastru şi a fost la un pas să se lase de fotbal, când nici nu se apucase bine. Conştient de realul talent al fiului său, tatăl lui Răzvan şi-a îndreptat atenţia către centrul de juniori din Regie, recunoscut ca unul dintre cele mai importante din România. Aici, juniorul a fost preluat în primăvara anului 2011 de către antrenorul Virgil Andronache, iar în vara aceluiaşi an a câştigat titlul de campion naţional cu grupa ‘96.
css-botosani248Dorit de Chelsea, luat de Inter

Chiar dacă a învins clar pe Dinamo în primăvara lui 2012, Sportul nu s-a putut salva de la retrogradare. Dar drumul lui Popa nu a luat-o în jos, la fel cum a făcut-o echipa din Regie. Dimpotrivă. Mijlocaşul a intrat în vara anului trecut în atenţia a două mari puteri: Chelsea Londra şi Inter Milano. După câteva săptămâni de probe la Londra, Răzvan Popa a semnat cu Inter Milano. „Italienii şi l-au dorit mai mult şi s-au mişcat mai repede. Chelsea l-a plăcut şi ea, dar Inter a făcut pasul decisiv”, a declarat o persoană din anturajul jucătorului. „Plec la Inter, dar nu vreau să vorbesc multe deocamdată. Ştiu că viaţa mea se va schimba şi sper să mă ridic la înălţimea aşteptărilor”, a confirmat Răzvan, care va pleca la Milano pe 1 iulie.

„Greviştii” de la Sportul aşteaptă banii

În schimbul lui Popa, Sportul va încasa 250.000 de euro, bani din care e de aşteptat ca Vasile Şiman să plătească o parte din datoriile către jucători. „Am auzit şi noi de transferul lui Popa. Ne bucurăm de două ori. În primul rând pentru el şi, în al doilea rând, pentru noi. Sperăm să ne încasăm şi noi o parte din restanţe după ce domnul Şiman va primi banii de la Inter”, a spus câţiva jucători din Regie, sub protecţia anonimatului.css-botosani062A jucat impotriva celor de la CSS Botosani

Razvan Popa a participat anul trecut la turneul Brasov Junior’s Cupa cu grupa de U16, iar in grupa a jucat impotriva echipei antrenate de Daniel Schiopu, CSS Botosani. Pentru ca erau deja calificati, botosanenii au jucat cu rezervele si cu toate acestea au invins cu scorul de 1-0 pe “studenti”.

Razvan Popa a juca tot meciul ca varf, insa nu a impresionat deloc, fiind un jucator lent si putin plinut. Cu toate acestea iata ca a ajuns la Inter Milano.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!