Important

SPORT | Primaria a alocat 1,4 milioane RON pentru sport! FC Botosani vrea 1.4 milioane! VEZI ce spune Valeriu Iftime!

Şi în acest an municipalitatea va finanţa proiectele cu finanţare nerambursabilă depuse de organizaţii neguvernamentale pe linie de sport şi cultură. În acest sens, suma cuprinsă în bugetul din acest an va fi identică cu cea din 2011, adică 1,6 milioane de lei noi. Cea mai mare parte din aceşti bani urmează a fi direcţionaţi spre sport.

Sesiunea de depunere a proiectelor va fi demarată imediat după aprobare bugetului municipalităţii, urmând ca ulterior comisia de analizare a solicitărilor să procedeze la aprobarea sumelor care urmează a fi alocate. „Aceeaşi sumă ca şi anul trecut, este vorba despre 16 miliarde de lei vechi, după aprobarea bugetului se va trece la depunerea proiectelor. Vor fi alocate exact ca anul trecut, 14 miliarde se vor duce la sport şi 2 miliarde pentru cultură. Este posibil să mai jonglăm, să mai luăm de la cultură şi să dăm mai mult la sport, pentru că acolo cererile sunt mai mari, în fiecare an la sport cererile erau mai mari”, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.

FC Botosani vrea 14 miliarde

“Acolo este un concurs de proiecte. Noi vom depune un proiect de finantare si in mod normal ar trebui sa primi, 1,4 milioane de lei. Bugetul nostru in acest an este de 3,7 milioane de lei. De la 1,4 la 3,7 sunt 2, 3 milioane de lei pe care trebuie sa-i acoperim noi, adica Elsaco, Victor Construct si ceilalti sponspori. Noi vrem sa crestem pretentiile pentru ca este o vorba romaneasca: “Obrazul subtire se tine cu cheltuiala”. E greu sa tii o echipa cu fotbalisti care au o anumita carte de vizita, aici ma refer la Todoran, la Balan, la Vali Bordeanu. Noi avem 7-8 baieti care au jucat in Divizia A. Daca primaria da banii astia ma bucur pentru ca si-asa sunt probleme finantiare destul de mari”, a declarat Valeriu Iftime.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page