Important

SEX&SANATATE | 10 motive ca să faci sex mai des

Viata sexuala activa este unul din principalii factori pentru mentinerea unui organism, suflet si a unei relatii sanatoase. Descopera 10 motive perfecte pentru care e bine sa faci sex de multe ori.

1. Sexul frecvent echivaleaza cu exercitile fizice

Toata lumea este, probabil, familiara cu oboseala placuta de dupa activitatea sexuala, dupa care poti dormi ca un bebelus. Dr. Michael Cirigliano, de la Universitatea din Pennsylvania, spune ca a face dragoste de trei ori pe saptamana inseamna sa arzi aproximativ 7500 de calorii intr-un an, echivalentul a 75 de mile de jogging.

2. Respiratia profunda ajuta organismul

O crestere a cantitatii de oxigen in celule, cauzata de respiratia grea in timpul activitatii sexuale, te ajuta sa iti pastrezi in stare perfecta de functionare organele vitale si tesuturile din organism.

3. Sexul frecvent pastreaza oasele si muschii puternici

Dr. Karen Donahey, director al Programului de Terapie Sexuala si Maritala de la Universitatea din Chicago spune ca o crestere a nivelului de testosteron este unul din rezultatele activitatii fizice in timpul actului sexual. O crestere a cantitatii de hormoni sexuali masculini te ajuta sa iti pastrezi oasele si muschii mai puternici.

4. Sexul frecvent scade colesterolul

Scaderea nivelului de colesterol este unul dintre efectele vietii sexuale active, de asemenea.

5. Durerea poate fi usurata prin sex frecvent

Actul sexual ajuta la calmarea durerilor, spune dr. Beverly Whipple, presedintele Asociatiei Americane a Educatorilor, Consilierilor si Terapeutilor Sexuali, precum si atenuarea durerilor de cap si a celor cauzate de artrita. Acest lucru are loc prin eliberarea hormonilor in timpul actului sexual si orgasmului.

6. DHEA – fara suplimente

In timpul activitatii sexuale si chiar inainte de a ajunge la orgasm si ejaculare, DHEA  (dehydroepiandrosteron), un hormon, este eliberat la un nivel de trei ori mai mare decat de obicei, fara agenti artificiali suplimentari, acestia contribuind la o imbunatatire considerabila a starii de spirit. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care este atat de faimos.

7. Sexul frecvent protejeaza prostata

Studiile arata ca sa faci dragoste este grozav pentru protejarea prostatei, deoarece ejacularea regulata ajuta la curatarea lichidului din interiorul glandei.

8. Te elibereaza de stres

Sa faci dragoste este o modalitate eficienta de a reduce nivelul de stres, deoarece are un efect pozitiv asupra starii de spirit si te ajuta sa pastrezi distanta fata de problemele externe.

9. Iubirea ne tine impreuna

Relatiile sexuale regulate sunt elementul principal al unei relatii afectuoase, atingerea crescand nivelul de oxitocina, “hormonul de legatura” intre parteneri, care incurajeaza dorinta de a face sex frecvent.

10. Cantitate sporita de hormoni naturali

Sa faci dragoste duce la cresteri ale nivelului de estrogen, hormonul feminin care protejeaza inima si te ajuta sa pastrezi vitalitatea partenerului.

Cand te gandesti sa faci dragoste cu partenerul/partenera astazi, maine sau poate chiar acum, nu o face doar cu scopul satisfactiei. Incearca sa faci dragoste cu toate simturile, deoarece in felul acesta vei contribui la partea leului pentru sanatatea ta si a relatiei.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page