Important

SPORT | Un minut e de ajuns ca sa-ti faci exercitiile de dimineata

“Un minut si doar atat, doar un minut, nimic mai mult” sunt versurile pe care le fredonez in fiecare dimineata pe post de fundal sonor pentru cele trei exercitii pe care le fac.

Cand aveam program normal, de trezit ca tot omul la 8 dimineata, nu trecea zi fara sfertul de ora de sport. Lucrurile se schimba drastic cand dai ceasul inapoi cu doua ore.

Trezita la 6 dimineata nici nu mai stiu cum sa-mi impart timpul intre dus, mic dejun, calcat pantaloni si ah…unde mai ingramadesc si sportul ?
In epoca vitezei nu puteau lipsi solutiile pentru intarziati. Asa se face ca cineva a inventat, de nevoie probabil,exercitiul de un minut.
Cine isi inchipuia ca sunt suficiente 60 de secunde pentru a-ti lucra toate grupele importante de muschi ? Sigur, conditia este sa dai tot ce poti din tine in intervalul respectiv.

Fiind timpul atat de scurt, fac exercitiile unul dupa celalalt, fara pauza intre ele.

Incep cu flotari in stil plank. Ghemuieste-te astfel incat picioarele sa fie in dreptul umerilor si sprijina-te cu palmele pe podea. Du apoi picioarele in spate pana ajungi in pozitia de flotare si mentine pozitia, cu toti muschii incordati, timp de 8 secunde.
Fa doua flotari si revino in pozitia initiala. Repeta miscarea de 4 ori.

Daca sunteti fani Superman , sigur o sa va placa pozitia ce-i poarta numele. Trebuie sa va asezati pe abdomen cu mainile intinse deasupra capului si picioarele intinse deasupra solului. Este o pozitie solicitanta in care, daca rezisti din prima 10 secunde, primesti felicitarile mele.


Va mai amintiti cum faceam bicicleta in copilarie ? 
E vremea sa va retraiti copilaria. Asezati-va pe spate cu mainile la ceafa, indoiti genunchii la 90 de grade si incepeti sa pedalati miscand torsul.
Va vine sa credeti ca toate se fac intr-un singur minut ?

sursa: dietetik.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page