Local

Șef nou la conducerea IPJ Botoșani

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani s-a întâlnit în această dimineață cu Inspectorul Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Costîn Gheorghe Tudor.
La întâlnire au participat și Comisarul șef Aniței Ioan – Împuternicit Adjunct al Şefului Inspectoratului, Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Colonel Cristian Boariu și Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Botoșani, Colonel Dan Muraru.
Temele de discuție au vizat activitatea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, acțiunile de reverificare a centrelor rezidențiale autorizate destinate persoanelor vârstnice, destinate persoanelor adulte cu dizabilități și destinate copiilor, activitatea de verificare a condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL (gaz petrolier lichefiat) și GNC (gaz natural comprimat) pe raza județului Botoșani, Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară, a fost reevaluat stadiul activităților desfășurate cu privire la debutul noului an școlar și s-a definitivat planul de acțiuni de siguranță și ordine publică pentru ziua de 11 septembrie.
La nivelul județului Botoșani, structurile aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul de Jandarmi Județean, se vor implica activ astfel încât anul școlar 2023-2023 să înceapă în siguranță, iar acest climat să fie menținut pe tot parcursul desfășurării acestuia.

 

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani are, începând de vineri, 8 septembrie, un nou șef, după ce interimatul lui Ioan Aniței a expirat.

În fruntea IPJ Botoșani a fost numit comisar șef Tudor Gheorghe Costîn, care a activat înainte ca șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) din Suceava, informează reprezentanții IPJ Botoșani.

„I-am urat succes domnului Inspectorul Șef, Tudor Costîn, în noua activitate, l-am pus la curent cu activitățile comune aflate în desfășurare în județul Botoșani și am solicitat să se dispună toate măsurile necesare astfel încât să fie asigurat un climat stabil elevilor și cadrelor didactice, astfel încât să avem un început de an școlar reușit și sigur.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button