Diverse

Secretele unui organism sănătos – De ce să consumi minim doi litri de apă pe zi?

Mulți se întreabă care este cantitatea optimă de apă de consumat în fiecare zi pentru a menține un tonus sănătos. Specialiștii pun mereu accent pe cei doi litri de apă, care ar trebui băuți în fiecare zi. Descoperă în acest articol motivele pentru care această cantitate de apă este recomandată pentru menținerea unui organism bine hidratat.

Cât de important este consumul optim de apă pentru sănătate?

  • Cantitatea de apă consumată ajută rinichii să funcționeze corect

Rinichii sunt cei care filtrează toate impuritățile din corp. Acestea sunt eliminate prin urină, dar acest lucru nu este în totalitate posibil dacă nu consumi apă în mod corespunzător și mai exact potrivit sfaturilor oferite de experții în domeniu.

Consumul a doi litri de apă pe zi presupune o urinare frecventă, însă doar așa ai garanția că rinichii funcționează la parametri normali, iar toxinele din corp sunt eliminate pe deplin.

  • Activitățile sportive cer un consum de apă ridicat

Fie că ești un împătimit al activităților fizice, fie ca faci sport ocazional, consumul corect de lichide este recomandat. Pierderile de apă din organism sunt strâns legate de transpirație, mai ales când vine vorba de activități fizice. 

De aceea, este recomandat un consum de apă ridicat atât în timpul exercițiilor, cât și după încetarea acestora. Desigur, este puțin probabil să consumi doi litri de apă într-o sesiune de activități sportive, însă această cantitate poate fi mărită în timpul zilei pentru a compensa efortul depus și pentru a menține un tonus sănătos.

  • Bărbații pot consuma mai multă apă

Dacă în mod normal sunt recomandați doi litri de apă pe zi, lucrurile stau ușor diferit în ceea ce privește consumul de lichide pentru bărbați și femei. Astfel, femeile pot consuma în jur de 2.2 litri de apă pe zi, în timp ce bărbaților le sunt recomandați chiar 3 litri de lichide.

  • Apa este benefică pielii și tenului tău

Pe lângă tratamentele cosmetice de zi cu zi, nu uita că apa este cea care oferă pielii elasticitate. Potrivit studiilor în domeniu, hidratarea pielii este importantă, iar consumul de apă din abundență nu face nimic altceva decât să o tonifice, ba chiar să ofere strălucire tenului. De aceea, consumul a doi litri de apă pe zi sau chiar mai mult este recomandat pe deplin.

  • Sucuri de fructe sau apă? 

Pofta de suc este firească, mai ales atunci când organismul “simte” că este nevoie de suplimentarea fructozei. În locul sucurilor acidulate, ar fi indicat să consumi mai multă apă sau chiar să îți prepari băuturile pe bază de fructe, la tine acasă. Smoothie-urile din fructe precum merele, bananele și fructele de pădure pot fi consumate la micul dejun, însă acestea nu înlocuiesc cantitatea de apă recomandata pe zi pentru funcționarea corectă a organismului. 

Pentru acestea, ai nevoie de apă plată potabilă, de calitate, pe care să o consumi fără teamă. Este cunoscut faptul că apa de la robinet nu poate fi consumată și este de evitat să fie folosită în activități casnice, cum ar fi gătit. O soluție la această problemă poate fi un filtru de apă. Găsești filtre cu osmoză inversă la 7filtre.ro, perfecte atât pentru apartament, cât și pentru case. Cu o asemenea opțiune poți economisi banii pe care i-ai cheltui pentru apă îmbuteliată, cumpărată de la magazin.

Așadar, se poate spune că un consum minim de doi litri de apă în fiecare zi oferă foarte multe avantaje pentru sănătate. O bună funcționare a organismului ține în bună măsură de stilul de viață adoptat, cu o hidratare corespunzătoare, o dietă recomandată de specialiști și activități sportive moderate.

Sursa foto: Pexels.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button