Politic

Secretarul general adjunct, Ioana Constantin, la Botoșani: „Partidul Mișcarea Populară va milita pentru redobândirea demnității învățământului profesional”

Organizația Județeană a Partidului Mișcarea Populară Botoșani a primit,  joi,  vizita secretarului general adjunct al acestei formațiuni politice, Ioana Constantin, care a ținut să transmită alegătorilor botoșani câteva ideii din programul de guvernare structurat pe nevoile acute ale cetățeanului.În acest context,oaspetele de la Centru a discutat despre Sănătate și despre lacunele acestui domeniu care pot fi corectate cu măsuri concrete. Și pe partea de învîțământ și Educație, PMP are soluții concrete și viabile, iar dacă vor primi gir la alegerile care se apropie, planul va fi pus în practică cât de repede.

Potrivit celor declarate de către Ioana Constantin, PMP are de gând să pună capăt incompatibilității șefilor de univrsități care de cele mai multe pri ajung miniștri sau primesc alte funcții-cheie.Un alt aspect pe care Partidul Mișcarea Populară îl are în vedere este r„, adică revenirea școlilor de meserii, în parteneriat cu mediul privat.

Conectarea tuturor școlilor la internet și dotarea familiilor nevoiașe cu calculatoare și nu cu tablete ineficiente se află ca o prioritate în planul acestei formațiuni politice.

„Un computer în primul rând, tabletele acestea nu au folosit la nimic, doar pentru a îmbogăți pe unul sau pe altul. Aici trebuie intervenit la nivelul autorităților locale și centrale pentru ca fiecare elev să poată avea acces la internet și la școala. Școala aceasta online care se desfășoară  nu e școală, suntem cu toții de acord cu asta. Noi credem foarte mult în școala clasică, dar pentru a reveni elevii în școala clasică e nevoie de o regândire a sistemului de învățământ din România. Alte state au făcut asta, chiar dacă au fost situații grele, pandemie”, a spus Ioana Constantin.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!