Sanatate

SANATATE | Mituri despre alcool

Despre alcool se știe că un pahar de vin este recomandat de medic. Anumite mituri despre acesta pot face mai mult rău decât bine. Iată care sunt acestea!

Ce poate fi mai plăcut ca la masa, alături de familie să consumi un pahar de vin, sau atunci când ești în vacanță să savurezi un cocktail delicios?

Consumat cu moderație, alcoolul poate să aibă efecte benefice asupra organismului tău, astfel că pe viitor ține cont de miturile de mai jos pentru a avea grijă de sănătatea .

Băuturile spirtoase, mai periculoase decât vinul

Nimic mai fals decât atât. Orice cantitate de alcool consumată în exces dăunează sănătății tale. Singura diferență dintre băuturile spirtoase și celebra licoare a lui Bachus este aceea că un pahar de vin îți va furniza o doză bună de antioxidanți, dacă te limitezi la un pahar pe zi. În timp ce lichiorul, băuturile spirtoase sau orice alt fel de tărie nu îți aduce nici un fel de antioxidant, dimpotrivă îngreunează activitatea metabolică, fiind mult mai greu de descompus de către organism.

Dacă îți place mai mult lichiorul decât vinul, încearcă să alegi unul de o calitate superioară și nu exagera cu cantitatea consumată. Ai grijă să nu conțină o cantitate mare de zaharuri și alți compuși care să îți pericliteze sănătatea.

Consumul de alcool provoacă probleme de memorie

Nu doar odată ți s-a întâplat să consumi o cantitate mai mare de alcool seara și a doua zi dimineața să te trezești cu o durere cruntă de cap. Consumat în cantități mari, alcoolul poate să îți afecteze mai ales atenția a doua zi, să îți creeze o stare proastă. Dacă în schimb consume cantități mici, nu ai dece să îți faci probleme asupra efectelor legate de probleme de memorie. Totul ține de cantitatea și calitatea băuturii consumate.

Un studiu publicat în Neuropsychiatric Disease and Treatment, citat de celebra publicație Time afitmă că un pahar de vin pe zi poate fi de ajutor în a te proteja de dezvoltarea anumitor afecțiuni neurologice. Deci alege un vin de calitate superioară și fii atent la cantitatea consumată.

Alcoolul e responsabil de surplusul de kilograme?

Această înformație o auzi foarte des, mai ales în rândul consumatorilor de bere, care pune pe seama acestei licori surplusul de grăsime abdominală.

Însă și aici vorbim tot despre un raport calitate-cantitate. O băutură cum este cocktailul Mojito are foarte puține calorii, și dacă ai un meniu alimentar sănătos, faci mișcare în mod regulat și consumi ocazional o astfel de băutură, efectele nu vor fi atât de dramatice.

Băuturile spirtoase vin la pachet cu un număr caloric mult mai mare, deci atenție încă odată la cantitate. Nu te gândi că poți apela la o cafea și să ieși imediat din starea de ebrietate, deoarece acestă afirmație este total falsă. Atât alcoolul cât și cafeaua deshidratează organismul. Cel mai indicat pas după ce ai consumat alcool este să bei un pahar de apă măcar și să mănânci sănătos.

Pont

Alege să te odihnești măcar două ore după ce ai consumat alcool, astfel îi vei permite organismului să se reface mult mai repede.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page