RETETA | Cartofi carbonara

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 170g kaiser
  • 1 ceapa mica
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 150 g de parmezan
  • 2 oua
  • ½ lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava potrivita ca dimensiuni cu unt.

Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa fiarba pana cand sunt aproape gata. Strecoara-i, clateste-i cu apa rece si curata-i de coaja. Taie-i apoi felii sau cubulete, dupa preferinte.

Intr-un bol incapator amesteca smantana cu ouale si parmezanul. Amesteca totul foarte bine, apoi adauga nucsoara, si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Taie ceapa julienne si pune-o la calit in untul ramas. Cand devin usor sticloasa adauga kaiserul taiat bucatele si lasa totul la calit pana cand carnea incepe sa se prajeasca. Adauga si cartofii peste acest amestec si continua sa gatesti totul timp de inca un minut, apoi stinge focul.

Lasa-i sa se raceasca putin, apoi adauga amestecul de smantana cu ou si parmezan peste acestia si amesteca-i usor. Pune compozitia in tava si da totul la cuptor timp de 30 de minute, sau pana cand se rumenesc la suprafata.

Cand sunt gata, presara patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Cum se servesc cartofii carbonara

Serveste cartofii calzi, alaturi de o salata de rosii si un pahar de vin alb, demisec.

Sursa foto: malikuhar.com

Sursa: http://retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close