Sanatate

SANATATE | Beneficiile miraculoase ale sfeclei roșii

Celebră în toată lumea datorită beneficiilor sale pentru sănătate, sfecla roșie este o sursă extraordinară de vitamina A și C, fier și alte minerale, carotenoizi și fibre dietetice. Numeroase studii au demonstrat că persoanele care consumă în mod regulat sfeclă roșie îmbătrânesc mai greu, au o tensiune arterială mai scăzută sau că leguma previne afecțiunile cardiovasculare și chiar cancerul.

Beneficiile miraculoase ale sfeclei roșii: reglează tensiunea arterială

Potrivit unui studiu publicat în revista de științe Science Daily, sucul de sfeclă roșie scade tensiunea arterială datorită conținutului său de nitrați.

Nitrații se găsesc în sfecla roșie și în legumele verzi, aceștia fiind transformați în oxid nitric printr-un proces biologic prelungit. Astfel, oxidul nitric relaxează și lărgește vasele de sânge, fapt ce contribuie la îmbunătățirea circulației și reducerea tensiunii arteriale.

Beneficiile miraculoase ale sfeclei roșii: luptă împotriva cancerului

Sfecla roșie este un puternic anticancerigen natural datorită conținutului bogat de flavonoizi. Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile și flavonoidele conținute au proprietăți antitumorale, efectele lor benefice fiind resimțite mai ales atunci când sunt administrate pe termen lung și din surse naturale.

Datorită bogăției sale în substanțe cu efecte antioxidante, sfecla roșie este utilă pentru prevenirea leucemiei, a cancerului pulmonar, colorectal și a celui gastric.

Beneficiile miraculoase ale sfeclei roșii: curăță ficatul

Sucul de sfeclă roşie are foarte multe vitamine, îmbunătăţeşte metabolismul, combate anemia şi are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. În sfecla roşie se mai găseşte o combinaţie unică de sodiu şi calciu, ceea ce contribuie la dizolvarea calciului şi eliminarea excesului din organism.

Beneficiile miraculoase ale sfeclei roșii: diabet

Sfecla roșie face parte dintre alimentele recomandate pentru stabilizarea glicemiei pacienților cu diabet de tip I și II. Deși este bogată în hidrați de carbon, având chiar un gust dulce puternic, sfecla roșie conține fibre alimentare și compuși cu efect ușor hipoglicemiant, ceea ce o face ușor de tolerat de către diabetici. Ea are, de asemenea, efecte diuretice și previne complicațiile cardiovasculare ale diabetului.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page