InternationalSport

România, campioană mondială la minifotbal

Echipa națională de minifotbal a României a devenit campioană mondială sâmbătă seara, învingând în finala competiției, disputată în Emiratele Arabe Unite, naționala Kazahstanului, după prelungiri și lovituri de departajare.

România a dominat teritorial și la posesie prima repriză, dar a nimerit doar de 4 ori cadrul porții, din cele 13 șuturi trimise. Prima greșeală de posesie a tricolorilor a adus primul gol al celor din Kazahstan, care la capătul unui contraatac rapid au primit cadou un autogol din partea lui Ungur, care a încercat să respingă o centrare, cu un minut înainte de pauză.

România, campioană mondială la minifotbal

România a continuat să aibă cea mai mare parte a timpului posesia și în repriza secundă, cu excepția primelor cinci minute, când Kazahstan a avut și un șut periculos. O nouă greșeală de control al balonului i-a dat posibilitatea lui Tarzhanov să marcheze pentru 0-2, în minutul 37, după ce l-a deposedat pe Covaci.

Când mai erau doar 4 minute, asistentul VAR a intervenit și a acordat o lovitură de pedeapsă, pentru România, după un fault în careu. Balogh a transformat cu un șut puternic și plasat, relatează Mediafax. Același Balogh a marcat golul egalizator, în ultimele secunde de joc, tot cu o execuție imparabilă.

Au urmat două reprize de prelungiri, de câte 5 minute, niciuna neaducând schimbări pe tabelă. Loviturile de departajare au fost de un dramatism incredibil. Tricolorii au avut ocazia de 3 ori să își adjudece victoria, după tot atâtea ratări ale adversarilor.

După câte 14 lovituri executate de către fiecare echipă, Kazahstan a ratat din nou, a patra oară, de data aceasta Covaci reușind să marcheze și să aducă titlul mondial pentru România, cu scorul final de 14-13.

Lotul României la WMF WORLD CUP 2023

Portari:

  • Ionuț Neacșa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
  • Dragoș Nițu – 28 ani (Reggio Liriada Brașov)
  • Laszlo Klein – 47 ani (Nova Vita Târgu Mureș)

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page