Important

RETETA ZILEI | Fasole batuta

Ingrediente:
– 800g fasole alba boabe, fiarta (sau de la conserva)
– o ceapa rosie mare
– 2 morcovi
– ½ ardei gras rosu
– ulei de masline pentru prajit (cam 80ml am folosit eu)
– 6 felii bacon
– 5-6 linguri sos de rosii cu ierburi aromatice
– sare, piper, boia, toate dupa gust
– ½ legatura de patrunjel

Intr-o cratita incingem uleiul de masline si in el prajim baconul taiat marunt, cateva minute, pana este crocant. Punem apoi ceapa rosie taiata marunt si le calim impreuna.

Tragem de pe foc, condimentam cu sare, piper si boia (nu puneti boiaua cand cratita e pe foc si uleiul e foarte incins, pentru ca devine amara).

Adaugam apoi morcovii dati pe razatoare, ardeiul gras taiat marunt si o cana de apa. Amestecam bine si le lasam la foc mic vreo 10 minute, sau pana toate legumele sunt moi.

Urmeaza sa punem sosul de rosii, apoi fasolea boabe si amestecam bine bine. Le lasam sa fiarba alte 10 minute si la ultimele clocote punem patrunjelul tocat marunt.

Potrivim de sare si piper si tragem de pe foc. Daca doriti, puteti sa serviti fasolea asa cum e, ca pe o tocanita, sau  puneti blenderul in actiune si paserati totul.

Pentru dressingul de ceapa,, folosim ulei de masline, ceapa rosie, 100g bacon, sare, piper, boia si 3-4 linguri de apa. In uleiul de masline prajim baconul pana e crocant, apoi punem ceapa si le calim pana ceapa este translucida.

Tragem de pe foc, punem apa, sarea, piperul si boiaua si punem din nou pe foc, alte 5 minute.

Asta e la final fasolea mea batuta, care a fost de mare exceptie! Eu am folosit fasole boabe fiarta deja, de la conserva, insa daca doriti sa fierbeti voi fasolea, e bine sa o puneti peste noapte in apa rece, dimineata schimbati apa si punem fasolea la fiert in apa cu sare.

Dupa ce da cateva clocote, schimbam apa, punem sare si dam din nou la fiert. In functie de cat de veche este fasolea, trebuie sa o fierbeti in 4-5 ape, ca sa fiti siguri ca nu va fi grea pentru stomac.

POFTA BUNA!

 

Sursa : Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page