Important

RETETA ZILEI | Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână

Ingrediente

  • 7-8 copănele de pui dezosate
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 200 gr ciuperci
  • o ceapă
  • o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
  • 2 buc. brânză topită
  • un ou
  • 200 gr smântână
  • 50 gr caşcaval
  • o linguriţă usturoi pudră

Mod de preparare

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute. Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute.

Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul. Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie. Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele.

Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent. Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.

Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe.

Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.

Servim cald. Puteti servi cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

POFTA BUNA!

Sursa : bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page