Diverse

RETETA | Pui cu ciuperci si vin la cupotor

Puiul cu ciuperci si vin este usor de preparat si foarte gustos. Este ideal pentru mesele in familie.

Ingrediente:

  • 800 grame piept de pui taiat in cubulete
  • 400 grame arpagic
  • 50 ml ulei
  • 500 grame ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml supa de pui
  • 100 grame smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • cimbru proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Asezoneaza carnea de pui cu sare si piper. Incinge o cratita si prajeste puiul pana se rumeneste frumos. Scoate carnea pe un platou. In aceeasi tigaie caleste prazul. Adauga ciupercile si arpagicul si lasa pe foc 10 minute.

Adauga apoi vinul, smantana, supa de pui, cimbrul si jumatate de patrunjel. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga si bucatile de pui, acopera cu un capac si lasa sa fiarba timp de 30 de minute.

Puiul cu ciuperci si vin se serveste ca atare, cu patrunjel tocat.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page