EvenimentImportantLocal

Protestul fermierilor a blocat municipiul Botoșani – FOTO&VIDEO

Miercuri după-amiază, municipiul Botoșani a fost blocat de protestul Asociației Cultivatorilor de
Cereale și Plante Tehnice Botoșani care au scos în stradă 33 de tractoare ce au rulat cu viteză mică pe traseul E-ON  – strada Cuza-Vodă. Coloana a plecat dinspre Răchiți spre municipiul Botoșani. Acțiunea are loc între orele 14.00 – 16.00.

„Am ieșit în stradă din cauza promisiunilor cu calamitățile. Asta înseamnă o gaură foarte mare. Nu avem cu ce plăti semințele, erbicidele, îngrășământul…Nu prea avem cu ce supraviețui. Avem de gând să ajungem până sus, la Parlament. Motorina s-a scumpi, semințele…Am 130 de hectare, am o fermă…”, a spus unul dintre protestatari.

„Sunt din Durnești. Lucrez hectare, am 25 de hectare, 17 vaci..Ni s-a promis că ne dă calamitățile și acum au stopat cu totul. N-au bani, n-au sursă pentru agricultură. 70 la sută am fost afectați, pentru că am consumat motorină, semințe, îngrășământ, suntem în gaură. Ar trebui să se facă ca în Franța, să vină cu tot cu cisterne, cu animale, ca așa pașnic, nu faci nimic”, a spus Matei Ioan, prezent la protest.

Forțele de ordine acționează pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță a manifestării de protest, prevenirea infracțiunilor și contravențiilor, dirijarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru prevenirea și stingerea unor eventuale incendii, potrivit competențelor legale ale instituțiilor din care fac parte.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!