Important

Primul transport de ajutoare a plecat de la Botoşani spre Brăila. 40 de tone de alimente şi lemne vor ajunge la sinistraţi

În jurul orei 6.00, şapte maşini au ieşit pe poarta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Ajutoarele vor fi distribuite de către pompieri oamenilor necăjiţi din satele afectate de zăpezi.

„ 60% din ajutoare sunt alimente neperisabile, restul lemne gata tăiate care vor ajunge la oamenii necăjiţi din localităţile afectate de zăpezi din judeţul Brăila”, a declarat colonel Radu Anton, şef ISU Botoşani.

Camioanele, încărcate cu alimentele colectate la Casa Armatei la iniţiativa prefectului de Botoşani, Cristian Roman, au ieşit pe poarta inspectoratului în jurul orei şase dar nu înainte ca şoferii să fie instruiţi de şeful ISU Botoşani cu privire la drumul lung pe care îl au de făcut. Conserve, fructe, pâine, sucuri, apă, biscuţi , paste făinoase, făină, ulei şi zahăr vor ajunge pe mesele sinistraţilor din zonele afectate.

Noi ştim cel mai bine ce înseamnă să nu ai după inundaţiile din 2008 şi 2010. Tocmai de aceea, botoşănenii au fost receptivi şi s-au implicat în ajutorarea semenilor”, a declarat Radu Doruleţ, consilierul prefectului care a însoţit convoiul spre destinaţie.

Acesta este un prim transport care pleacă spre sinistraţii zăpezilor. “Impresionaţi de drama prin care trec persoanele afectate de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă, angajaţii ISU Botoşani au contribuit şi ei cu 70 de pachete de alimente  care conţin orez, zahăr, conserve, paste făinoase şi dulciuri”, a declarat plt. major Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.  În următoarele zile, camioane încărcate cu alimente şi lemne, donate de oamenii din Dorohoi şi Botoşani, vor pleca spre Vrancea şi Buzău.

 

 

Sursa : adevarul.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page