EducatieLocal

Prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor, prioritate pentru polițiști în acest an școlar

În scopul creșterii gradului de informare și conștientizare a elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, în anul școlar 2022 – 2023, în principal, la nivelul unităților de învățământ liceal, au fost desfășurate activități la care au participat peste 2.500 de elevi.

Cele mai multe activități s-au circumscris Campaniei locale de prevenire și combatere a consumului de substanțe interzise în rândul populației de vârstă școlară- ”Fumurile nu-ți dau valoare!”, desfășurată de polițiști, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și împreună cu medici din cadrul Unității de Primiri Urgențea Spitalului Județean ”Mavromati”și respectiv Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Elevii participanți la activități au fost informați cu privire la răspunderea penală asociată consumului dar mai ales cu privire la efectele dăunătoare ale consumului de droguri sau a altor substanțe interzise asupra sănătății fizice și mentale, discuțiile fiind interactive.

În cadrul întâlnirilor, adolescenții au putut experimenta stările induse de droguri, prin intermediul ochelarilor speciali care simulează efectele consumului acestor substanțe, respectiv dezorientarea în spațiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greșită a distanțelor, confuzia, etc.

Prevenirea consumului de substanțe psihoactive în rândul populației de vârstă școlară  va continua să constituie un obiectiv prioritar pentru polițiști și în anul școlar 2023 – 2024.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page