Important

POLITICA | Premieră în Parlament: USL, oficial în grevă!

Grupurile parlamentare reunite ale USL au decis, miercuri, să intre în grevă parlamentară. Aproape toţi parlamentarii au fost de acord cu acest protest. Există suspiciunea că doi dintre deputaţii PSD nu au votat, Victor Socaciu şi Matei Brătianu.

USL ar urma să asigure în Parlament o “prezenţă minimă” la comisii şi Birouri Permanente, potrivit unui amendament al senatorului PNL Teodor Meleşcanu la propunerea ca opoziţia să intre în “protest parlamentar pe timp nelimitat”.
Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a făcut un amendament la propunerea lansată de Ponta, în care cerea ca liderii de grup ai partidelor de opoziţie să se întâlnească şi să stabilească modul în care se va proceda la diferite activităţi parlamentare, precum şi o minimă prezenţă la lucrările comisiilor şi ale Birourilor Permanente. Amendamentul a fost însuşit, informează MEDIAFAX.

Opoziţia va fi în sală

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, miercuri, după şedinţa conducerii acestei camere, că parlamentarii USL vor fi prezenţi la şedinţele de plen, dar nu vor mai participa la dezbateri şi vot.

“Activitatea parlamentară nu constă numai în votul în Parlament sau participarea la comisii sau la Biroul permanent. Activitatea parlamentară constă în foarte multe alte activităţi, începând de la iniţiative legislative, declaraţii politice, întrebări interpelări, moţiuni de cenzură şi alte asemenea activităţi”, a ţinut să sublinieze senatorul social-democrat.

Acesta a mai spus că “toată activitatea se va desfăşura în mod obişnuit în Senat”.

“Programul este cel obişnuit. Vom fi prezenţi la şedinţele de plen, vom face prezenţă, ne vom spune protestul şi nu vom participa la niciun fel de dezbateri şi vot. Vom fi prezenţi în permanenţă în Senat. (…) Vom fi prezenţi la începutul şedinţei, ne vom spune punctul de vedere vizavi de protestul nostru şi vom părăsi sala. În fiecare zi”, a adăugat Chelaru.

Liderii PDL ironizează, însă, demersul Opoziţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că retragerea parlamentarilor USL din Parlament reprezintă o “grevă de lux”, având în vedere că aceştia îşi iau toate drepturile, dar nu mai vin la serviciu, ea apreciind că acest gest nu va fi înţeles de către oameni.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page