Important

POLITICA | Antonescu: “Nu refuz dialogul cu Ungureanu, deplâng întârzierea cu care ar avea loc”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că nu refuză un eventual dialog cu premierul Ungureanu pe tema detensionării situaţiei din Parlament, dacă premierul va adresa o invitaţie în acest sens, el precizând că deplânge întârzierea cu care acesta ar avea loc.

“În momentul în care premierul Ungureanu va lansa o invitaţie concretă, în spaţiu şi timp, pe o temă concretă, la dialog, am să vă spun ce cred: în principiu, da, consider că e normal să aibă un dialog”, a spus Antonescu, întrebat dacă ar accepta o invitaţie la consultări din partea premierului pentru detensionarea situaţiei parlamentare.

Antonescu a precizat că este destul de “deprimant” faptul că un premier nou, în legătură cu care s-au născut speranţe în mod “spectaculos” chiar în interiorul opoziţiei, prin Victor Ponta, nu tratează cu deosebită importanţă faptul că se confruntă cu o situaţie deosebită în Parlament.

“E trist că după trei săptămâni, aproape o lună, premierul să spună – în vreme ce se confruntă de la momentul învestirii sale cu un Parlament invalid, handicapat, căruia îi lipseşte o jumătate, simbolic, aproape şi aritmetic – să spună că s-ar putea ca pe săptămână viitoare să discutăm şi chestiunea asta”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a apreciat că rezolvarea crizei parlamentare trebuia să fie prima grijă a premierului Ungureanu.

“Mi se părea normal ca unui premier nou şi preocupat de regulile democraţiei şi de rolul Parlamentului să-i fie prima grijă asta. Când sunt învestit fără audieri legale în comisii, cu o jumătate de sală goală, când am din prima zi a mandatului o grevă parlamentară a opoziţie, ar fi trebuit ca dialogul pe acest subiect să-i fie prima preocupare. Deplâng întârzierea cu care acest lucru are loc, ceea ce nu înseamnă că refuz vreun dialog” , a spus Antonescu.

Biroul Permanent al PDL a discutat despre o invitaţie pe care premierul Mihai Răzvan Ungureanu o va trimite partidelor din opoziţie cu scopul organizării unei întâlniri, probabil săptămâna viitoare, la care să participe şi preşedintele PDL, Emil Boc.

“S-a discutat la nivelul BPN că va exista o invitaţie din partea premierului Ungureanu, adresată opoziţiei. Aşteptăm să se materializeze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Şeful Guvernului nu a transmis încă partidelor de opoziţie o astfel de invitaţie. Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că acesta a avut, miercuri dimineaţă, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, legată în principal de semnarea la Bruxelles a Tratatului de guvernanţă fiscală şi de şedinţa comună de Guvern România – Republica Moldova, la care au fost însă analizate şi probleme de politică internă.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu va adresa un mesaj Parlamentului, în 7 martie.

MEDIAFAX

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page