InfractionalLocal

Permis de conducere fals, obținut cu 500 de euro, descoperit de polițiști în PTF Rădăuţi Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au descoperit asupra unui bărbat, cu dublă cetățenie română şi R. Moldova, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care era fals.

 

În data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager înr-un autoturism înmatriculat în Franţa, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că avea nevoie de un permis de conducere pentru a se angaja ca şofer la o firmă de transport în Franța, şi contra sumei de 500 de euro a obţinut permisul de conducere prin intermediul unor conaţionali.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button