InfractionalLocal

Percheziții la Botoșani! Bunuri de contrabandă și articole pirotehnice în valoare de 200.000 de lei, confiscate de polițiști – FOTO&VIDEO

Polițiștii botoșăneni continuă activitățile pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice, precum și pentru  depistarea celor care desfășoară activități de braconaj, în cadrul acţiunilor Foc de Artificii și Braconaj, activitați care se desfășoară la nivel naţional, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Astfel, în perioada 21- 30 decembrie 2021, au fost puse în executare 56 de mandate de percheziție domiciliară în localitățile Darabani, Flămânzi, Dorohoi, Botoșani, Săveni și Ștefănești, la locuințe și spații aparținând persoanelor bănuite de comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, contrabandă și braconaj.

În cadrul activităților desfășurate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ  1.500 de kilograme de articole pirotehnice, peste 600 de pachete de țigarete și medicamente de contraband, deținute fără documente legale, trofee de vânătoare, obiecte și dispositive, deținute ilegal și folosite pentru activități de braconaj (sulițe arbalete, capcane), în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

De asemenea, au fost identificați 19 câini din rasa Ogar, deținuți fără forme legale, motiv pentru care proprietarii au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 17.000 de lei.

În urma descinderilor, 15 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Acţiunile au fost efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, cu sprijinul jandarmilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page