Local

Jandarmii botoșăneni la datorie în ultima zi din 2021 și în noaptea de Revelion

Asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările tradiționale reprezintă obiectul principal al jandarmilor pe timpul misiunilor desfășurate în ultima zi a acestui an.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi prezente activ în stradă, alături de participanții la spectacolele de datini și obiceiuri organizate în 10 localități din mediul urban și rural, unde vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

În cooperare cu polițiștii botoșăneni, jandarmii vor executa misiuni de menținere a ordinii publice, fiind în măsură să intervină prompt la solicitările făcute de cetățeni prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Jandarmii aflați în dispozitivul de pază și protecție instituțională la obiectivele din competență vor intensifica acțiunile specifice înzona din apropierea acestora, urmărindu-se descurajarea persoanelor care, prin comportamentul lor, i-ar putea afecta pe cei din jur.

Atragem atenția asupra potențialului pericol asupra sănătății generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii.

Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor de către copii, oricât de ,,distractiv” ar părea pe moment, pentru a preveni producerea unor accidente cu urmări din cele mai serioase în Noaptea dintre Ani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page