IncendiuJudet

Patru incendii în mai puțin de șapte ore în județul Botoșani

Trei anexe au fost distruse în totalitate, iar două partial, în urma unor incendii produse în cursul după-amiezii de ieri.

Stâncești (comuna Mihai Eminescu), Pădureni (comuna Șendriceni), Roma și municipiul Botoșani sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente.

La Stâncești, două anexe au fost cuprinse de flăcări din cauza unei improvizații la instalația electrică. Afectată de flăcări a fost și o anexă din gospodăria vecină. 11 pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au intervenit, aproape două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

La Roma, o parte din acoperișul unei anexe a luat foc după ce un baiat de 8 ani s-a jucat cu chibriturile și a aprins câteva resturi bucăți de carton, iar focul a scăpat de sub control.
Și la Pădureni, o anexă a fost transformată în scrum, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă pe materiale combustibile.

În interiorul clădirii se aflau lemne de foc, aparatură electrocasnică, unelte, porumb, grâu și mobilier, bunuri care au fost mistuite de flăcări. De asemenea, în incendiu au pierit 100 păsări.
Proprietarii au încercat să stingă incendiul, dar nu au reușit și au cerut ajutorul pompierilor.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au ajuns imediat la fața locului, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Nouă pompieri militari au intervenit, aproape două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Au fost protejate de foc casa și alte anexe din gospodărie, dar și locuința vecinilor.
Incendiul produs în municipiul Botoșani nu s-a soldat cu pagube materiale. A ars doar vegetație uscată.

Pentru stingerea celor patru incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 34 de pompieri militari și voluntari.
Pe timpul intervențiilor au fost protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 600.000 lei.

Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale de cca. 40.000 lei.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page